Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin is de cryptocurrency die door de Binance beurs wordt uitgegeven en verhandeld wordt met het BNB symbool. Binance Coin liep aanvankelijk op de Ethereum blockchain met ERC 20 standaard, maar is sindsdien de eigen munt van de Binance Chain geworden.

Binance Coin heeft een strikt maximum van 200 miljoen BNB tokens.

Vanaf mei 2021 is Binance Exchange de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, die meer dan 1,5 miljoen transacties per seconde ondersteunt.

Belangrijkste verklaringen

  • Binance Coin is de cryptocurrency die wordt uitgegeven door de Binance beurs en verhandeld wordt met het BNB symbool.
  • BNB was aanvankelijk gebaseerd op het Ethereum netwerk, maar is nu de eigen munt van Binance’s eigen blockchain, de Binance keten.
  • Elk kwartaal gebruikt Binance een vijfde van zijn winst om Binance Coins in zijn kas terug te kopen en definitief te vernietigen, of “verbranden”.
  • Binance werd in 2017 gecreëerd als een utiliteitstoken voor handelsvergoedingen met korting, maar het gebruik ervan heeft zich uitgebreid tot talrijke toepassingen, waaronder betalingen voor transactiekosten (op de Binance Chain), reisboekingen, amusement, online diensten, en financiële diensten.
  • Op het moment van schrijven had Binance een marktkapitaal van $ 88.276.993.118 en staat qua omvang alleen achter Bitcoin en Ethereum.

Geschiedenis van Binance Coin (BNB)

Binance Coin werd gelanceerd tijdens een initial coin offering (ICO) in juli 2017.

Het bood 10%, of 20 miljoen, BNB tokens aan angel investors, 40%, of 80 miljoen, tokens aan het stichtende team, en de resterende 50%, of 100 miljoen, aan de verschillende deelnemers via het ICO proces.

Bijna de helft van de tijdens het ICO-proces opgehaalde fondsen was bestemd voor de branding en marketing van Binance, terwijl ongeveer een derde gebruikt werd om het Binance platform uit te bouwen en noodzakelijke upgrades van het Binance ecosysteem uit te voeren.

BNB was aanvankelijk gebaseerd op het Ethereum netwerk, maar is nu de eigen munt van Binance’s eigen blockchain, de Binance keten.

Binance munt (BNB) branden

Elk kwartaal gebruikt Binance een vijfde van haar winst om Binance munten in haar kas terug te kopen en definitief te vernietigen, of “verbranden”.

Binance heeft deze verbrandingen regelmatig uitgevoerd. De laatste BNB verbranding vond plaats op 15 april 2021, toen Binance in totaal 1.099.888 BNB verbrandde, overeenkomend met $595.314.380 USD aan tokens. Het is Binance’s 15e driemaandelijkse BNB verbranding en zijn grootste ooit in termen van Amerikaanse dollars.

De totale voorraad BNB is gedaald van 170.532.825 naar 169.432.937.

Binance munt (BNB) gebruiksmogelijkheden en ondersteuning

Binance werd in 2017 gecreëerd als een nutstoken voor gereduceerde handelskosten. Maar sindsdien zijn de toepassingen ervan uitgebreid tot talrijke toepassingen op een groot aantal platforms.

Het wordt gebruikt om te betalen voor transactiekosten op Binance.com, Binance DEX, en Binance Chain.

Het kan ook gebruikt worden voor betalingen, om reisaccommodaties te boeken, voor amusementsdoeleinden (virtuele cadeaus, kaartpakketten, loterijen), om voor online diensten te betalen en zelfs voor financiële doeleinden.

Men kan Binance Coins ook gebruiken om te investeren in bepaalde ICO’s die via Binance’s Launchpad programma op de lijst staan. Nieuwe cryptocurrencies noteren op de Binance beurs, en het gebruik van Binance biedt een naadloze marktplaats voor de handel in een verscheidenheid van gevestigde en nieuwe virtuele tokens.

De cryptotoken heeft steun gekregen van andere partnerschappen, wat het gebruik ervan heeft helpen verspreiden. Daartoe behoort een partnerschap met het belangrijkste high-end live video streaming platform van Azië, Uplive, dat virtuele geschenken voor BNB tokens verkoopt aan de 20 miljoen gebruikers tellende Uplive basis.

Binance Coin wordt ook ondersteund door het platform, de mobiele app, en de VISA debetkaart van Monaco, het baanbrekende betalings- en cryptocurrency platform.

Binance slimme keten

Op 8 april 2021 bereikte de Binance Smart Chain maar liefst 4,9 miljoen dagelijkse transacties; het drievoudige van Ethereum’s all-time high in dagelijkse transacties.

BNB FAQs

Wat is de BNB munt?

BNB Coin is een cryptocurrency die vooral gebruikt wordt om transactie- en handelskosten op de Binance beurs te betalen.

Waar wordt de BNB munt voor gebruikt?

Buiten de Binance beurs heeft Binance Coin verschillende toepassingen, waaronder de mogelijkheid om:

  • Betalingen met credit card doen
  • Reisarrangementen betalen (op geselecteerde websites)
  • Koop virtuele geschenken
  • Verwerk betalingen
  • Doe investeringen
  • Leningen en overschrijvingen
  • Schenk aan goede doelen

Wat betekent omzetten in BNB?

In de wereld van cryptocurrency verwijst stof naar elke hoeveelheid munten of tokens die zo klein zijn dat ze vaak genegeerd worden. Het zijn in principe de minuscule fracties die overblijven van transacties.

Binance biedt handelaren de mogelijkheid hun stof om te zetten in BNB.

Wat is een BNB markt?

De BNB markt verwijst eenvoudig naar de plaats waar BNB gekocht en verkocht wordt. De meeste aankopen van BNB vinden plaats op de secundaire markt.

Handelaren kunnen BNB kopen en verkopen op Binance.com, maar ook op andere crypto-platforms.