Beste crypto exchanges
Investeren of handelen in Bitcoin of andere cryptocurrencies kan in het begin intimiderend zijn. Er is regelmatig nieuws over oplichting en mensen die geld verliezen. Hoewel dit waar is, en er veel oplichting is gebeurd en nog steeds gebeurt, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om te investeren in en veilig te handelen in cryptocurrency als nu.
De belangrijkste zorg bij het handelen en kopen van Bitcoin, of andere cryptocurrencies, is veiligheid en beveiliging. Of je nu van plan bent langdurig te kopen en te houden, regelmatig wilt handelen, geïnteresseerd bent in anonimiteit of privacy, of gewoon gebruiksgemak wilt, de volgende beurzen zijn de beste voor elk gebruiksdoel dat je kunt hebben.
Deze lijst behandelt de beste beurzen voor bepaalde soorten handelaars, en ook de beste beurzen binnen elk soort beurs. Er zijn een aantal manieren om te werk te gaan bij het beleggen in Bitcoin of andere cryptocurrencies. Om meer te leren over hoe de soorten uitwisselingen verschillen, lees je verder na de lijst van uitwisselingen. Als je eenmaal een ruilbeurs hebt gekozen, is het belangrijk om ook aan veilige opslag te doen. Je kunt meer lezen over de beste bewaarmethoden in ons artikel over de beste Bitcoin wallets.
FAQ’s
Wat is een gecentraliseerde ruilbeurs?
De eerste en meest voorkomende soort uitwisseling is de gecentraliseerde uitwisseling. Populaire beurzen die in deze categorie vallen zijn Coinbase, Binance, Kraken, en Gemini. Deze beurzen zijn particuliere bedrijven die platforms aanbieden om cryptocurrency te verhandelen. Deze beurzen vereisen registratie en identificatie, ook bekend als de Know Your Customer.
De hierboven genoemde beurzen hebben allemaal actieve handel, hoge volumes, en liquiditeit. Dat gezegd hebbende, zijn gecentraliseerde beurzen niet in overeenstemming met de filosofie van Bitcoin. Ze draaien op hun eigen privé servers, wat een aanvalsvector creëert. Als de servers van het bedrijf gecompromitteerd zouden worden, kan het hele systeem voor enige tijd platgelegd worden. Erger nog, gevoelige gegevens over de gebruikers zouden vrijgegeven kunnen worden.
De grotere, meer populaire gecentraliseerde beurzen zijn veruit de gemakkelijkste op-gang voor nieuwe gebruikers en ze bieden zelfs een zekere mate van verzekering voor het geval hun systemen uitvallen. Hoewel dit waar is, wordt bij aankoop van cryptocurrency op deze beurzen het in hun bewaarportefeuilles opgeslagen en niet in je eigen portemonnee waar je de sleutels van bezit. De verzekering die geboden wordt is alleen van toepassing als de exchange in gebreke blijft. Mochten bijvoorbeeld je computer en je Coinbase rekening gecompromitteerd raken, dan zouden je fondsen verloren zijn en zou je waarschijnlijk geen aanspraak kunnen maken op de verzekering. Daarom is het belangrijk om eventuele grote bedragen op te nemen en aan veilige opslag te doen.
Wat is een gedecentraliseerde beurs?
Gedecentraliseerde beurzen werken op dezelfde manier als Bitcoin. Een gedecentraliseerde beurs heeft geen centraal punt van controle. Zie het in plaats daarvan als een server, behalve dat elke computer binnen de server over de hele wereld verspreid is en dat elke computer die een deel van die server uitmaakt door een individu wordt bestuurd. Als een van die computers uitschakelt, heeft dat geen effect op het netwerk als geheel, want er zijn genoeg andere computers die het netwerk blijven runnen.
Dit is drastisch anders dan wanneer één bedrijf een server op een enkele plaats controleert. Iets aanvallen dat op deze manier verspreid en gedecentraliseerd is, is beduidend moeilijker, waardoor zulke aanvallen onrealistisch en waarschijnlijk onsuccesvol zijn.
Door deze decentralisatie kunnen dit soort beurzen niet onderworpen worden aan de regels van een regelgevende instantie, omdat er geen specifieke persoon of groep is die het systeem beheert. De individuen die deelnemen komen en gaan, dus is er niet één individu of groep die een overheid of regelgevende instantie realistisch kan vervolgen. Dit betekent dat wie op het platform handelt zijn identificatie niet hoeft op te geven en vrij is om het platform te gebruiken op elke manier die hij verkiest, legaal of niet.