Beste Bitcoin wallets

Sinds de opkomst in 2009 van Bitcoin is het het eerste geworden waar mensen aan denken als het woord crypto of blockchain valt. Hoewel cryptocurrencies zoals Bitcoin erg volatiel zijn, lijken ze niet weg te gaan. Naarmate cryptocurrencies als Bitcoin blijven bestaan of zelfs in waarde stijgen, kunnen mensen geïnteresseerd raken in het bezit ervan, maar het is belangrijk te begrijpen hoe je Bitcoin veilig kunt bewaren.

Om mensen die veilig in Bitcoin willen investeren tegemoet te komen, hebben we een lijst samengesteld van de beste Bitcoin wallets en opslagmogelijkheden. Sommige van deze wallets hebben meer mogelijkheden dan andere, waaronder de mogelijkheid om meer cryptocurrencies dan alleen Bitcoin op te slaan, en ook extra veiligheidsmaatregelen. Deze lijst gaat in geen bepaalde volgorde, behalve dat Hot Wallets bovenaan staan, maar dat betekent niet dat Hot Wallets beter zijn. Om meer te leren over de verschillen in specifieke walletsoorten, zoals Hot en Cold Wallets, kun je onderaan deze lijst kijken voor gedetailleerde informatie.

Voorlopig kun je Hot Wallets beschouwen als een minder veilige manier om snel transacties te doen en Cold Wallets als een veiliger manier om voor langere tijd te bewaren, hoewel we je wel aanraden deze begrippen helemaal te begrijpen voor je een wallet kiest, want veilig bewaren is de sleutel.

FAQs

Wat is een Bitcoin wallet?

Een Bitcoin wallet is een plaats die je digitale Bitcoin bewaart en je transacties valideert als je je Bitcoin gebruikt. Een wallet bewaart geheime informatie, een privésleutel of seed genoemd, die gebruikt wordt om transacties te valideren en ze te “signeren”, zodat je Bitcoin gebruikt kan worden om aankopen te doen of om te ruilen voor een ander goed. Dit voorkomt dat iemand anders je Bitcoin gebruikt of dat de transactie door een derde wordt veranderd.

Vaak als mensen het over een Bitcoin wallet hebben, bedoelen ze eigenlijk een crypto-uitwisseling die een wallet aanbiedt als onderdeel van hun rekeningfuncties. In die zin is de wallet gewoon de plaats waar al je cryptocurrencies bewaard worden, of waar je fiat geld kunt bewaren voor later gebruik.

Hoe werkt een Bitcoin wallet?

Een blockchain is een gedeeld openbaar grootboek waarin alle Bitcoin transacties worden uitgevoerd, vanuit Bitcoin wallets. Wanneer een transactie plaatsvindt, vindt er een overdracht van waarde plaats tussen meer dan één Bitcoin wallet. Doorgaans ruilt een enkele partij een bepaalde waarde aan Bitcoin tegen een ander goed of dienst met een andere Bitcoin wallet. Wanneer dit gebeurt, zal elke afzonderlijke Bitcoin wallet zijn geheime gegevens gebruiken om de transacties te ondertekenen en te valideren, en zo wiskundig bewijs leveren dat de koper of verkoper de eigenaar van zijn Bitcoin wallet is. Je wallet kan veilig zoveel Bitcoin bewaren als je maar wilt, zonder enige limiet.

Hoeveel kost een Bitcoin wallet?

Het gebruik van een Bitcoin wallet kost je niets als je alleen Bitcoin in de wallet bewaart. Voltooi je echter een transactie, dan zal de eigenaar van de beurs of het apparaat dat je wallet huisvest je verschillende kosten in rekening brengen, afhankelijk van wat je probeert te doen. Het kopen van een wallet kan je overal van $0 tot $200 of meer kosten. Gebruik je een wallet als onderdeel van een uitwisseling, dan betaal je waarschijnlijk ofwel een vast bedrag van een paar dollar, ofwel een percentage van de totale transactiewaarde.

Hoe kun je je Bitcoin wallet uitbetalen?

Je kunt Bitcoin niet direct in geld omzetten wanneer je daar zin in hebt, maar je kunt je Bitcoin wel anoniem op de blockchain verkopen in ruil voor de fiat valuta die je wenst. Een crypto ruilbeurs kan de transactie namens jou afhandelen en een koper vinden, zodat je de waarde van je Bitcoin snel kunt omzetten in het geld dat je nodig hebt. Elke wallet heeft andere regels en termijnen voor het overmaken van je fiat valuta naar je bankrekening, maar bij de meeste kan dat in 1 tot 3 dagen nadat de Bitcoin verkoop voltooid is.