5 Manieren om Bitcoin te shorten

Voor beleggers die denken dat Bitcoin in de toekomst waarschijnlijk zal crashen, is shorten van de munt misschien een goede optie. Hier zijn enkele manieren waarop je dat kunt doen.

Marge handel

Een van de gemakkelijkste manieren om Bitcoin te shorten is via een platform voor margehandel in cryptocurrency. Zowel veel beurzen als makelaars staan deze vorm van handel toe, waarbij margehandel beleggers de mogelijkheid biedt om geld van een makelaar te lenen om een transactie te kunnen doen. Het is belangrijk te onthouden dat er een hefboomfactor kan zijn, die je winst of je verlies kan vergroten. Veel Bitcoin beurzen staan in dit stadium margehandel toe, met Kraken en Binance als enkele populaire opties.

Belangrijke verklaringen

  • Voor wie Bitcoin short wil verkopen, om winst te maken als de prijs daalt, staan je een paar mogelijkheden ter beschikking.
  • Derivaten zoals opties of futures kunnen je short exposure geven, en ook via marge faciliteiten die op bepaalde crypto beurzen beschikbaar zijn.
  • De prijs van Bitcoin kan volatiel zijn en zowel plotseling dalen als stijgen. Short verkopen is riskant bij elk activum, maar kan bijzonder gevaarlijk zijn op ongereguleerde cryptomarkten.

Futures markt

Bitcoin heeft, net als andere activa, een futures markt. In een futures handel spreekt een koper af een effect te kopen met een contract, waarin staat wanneer en tegen welke prijs het effect verkocht zal worden. Koop je een futures contract, dan voel je waarschijnlijk aan dat de prijs van het effect zal stijgen; dit zorgt ervoor dat je later een goede deal op het effect kunt krijgen. Verkoop je echter een futures contract, dan wijst dat op een bearish instelling en een voorspelling dat Bitcoin in prijs zal dalen. Bitcoin futures zijn meer gangbaar geworden bij zowel je typische makelaarsplatform als bij beurzen. Bitcoin futures kunnen gekocht of verhandeld worden op populaire beurzen als Kraken of Binance en zijn ook te vinden bij populaire makelaars zoals eToro en TD Ameritrade.

Handel in binaire opties

Call en put opties maken het ook mogelijk om Bitcoin te shorten. Als je de valuta wilt shorten, voer je een put order uit, waarschijnlijk met een escrow service. Dit betekent dat je ernaar zou streven de munt tegen de prijs van vandaag te kunnen verkopen, zelfs als de prijs later daalt. Binaire opties zijn verkrijgbaar via een aantal offshore beurzen, maar de kosten en risico’s zijn hoog.

Voorspellingsmarkten

Voorspellingsmarkten zijn een andere manier om te overwegen Bitcoin te shorten. Ze bestaan nog niet zo lang in de cryptocurrency wereld, maar ze kunnen niettemin een troef zijn om valuta’s als Bitcoin te shorten. Deze markten stellen beleggers in staat een gebeurtenis te creëren om op basis van de uitkomst een weddenschap te maken. Je zou dus kunnen voorspellen dat Bitcoin met een bepaalde marge of percentage zou dalen, en als iemand je op de weddenschap aanneemt, sta je op winst als het uitkomt.

Short verkopen van Bitcoin activa

Hoewel dit misschien niet alle beleggers zal aanspreken, zouden degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen en verkopen van echte Bitcoin de munt direct short kunnen verkopen. Verkoop tokens tegen een prijs waar je je goed bij voelt, wacht tot de prijs daalt, en koop dan weer tokens. Natuurlijk, als de prijs zich niet aanpast zoals je verwacht, kun je daarbij ook geld verliezen of Bitcoin activa kwijtraken.